Tratamente Corporale
Exilis -Radiofrecventa si ultrasunet de mare putereFotoregenerare
Depigmentare
Tratamentul acneei
Tratament capilare sparte
Epilare definitiva SPL
Drenaj Limfatic cu LIMFASHLIM
Masaj clasic
Masaj terapeutic
Masaj anticelulitic
Reflexoterapia
Vacuum Ultralift
Electrostimulare
Impachetari Anticelulitice
Ultrasunete
Microdermabraziune
Bronzare rapida cu DHA
Lifting sani
Marire sani
Detoxifiere cu DETOX SPA
Tratamente Faciale
Electrostimulare facialaLifting facial
Tratamente antirid / antiacnee
Cosmetica
Tratamente cu lumina intens pulsata
Tratamentul acneei
Acneea este o afectiune cutanata caracterizata prin aparitia cosurilor prin obturarea porilor. Aceasta apare atunci cand se obtureaza foliculii pilosi cutanati. Foliculii contin glande sebacee care produc o substanta grasa (sebum) care lubrefiaza pielea si parul. In momentul in care organismul produce sebum, iar celulele mor mai repede decat pot fi eliminate prin pori, cele doua componente se solidifica si fomeaza un dop moale, alb. Aceste dopuri obtureaza porii si duc la umflarea peretilor foliculilor si la aparitia punctelor albe. Daca porii raman deschisi, suprafata externa a dopurilor se innegreste, astfel ducand la aparitia punctelor negre.
Aceasta afectiune este o frustrare frecventa pentru adolescenti, patru din cinci indivizi cu varste intre 12 si 24 de ani suferind de acnee. Afectiunea poate aparea, insa, la orice varsta. Aproximativ unu din cinci adulti cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani sufera de acnee, iar in jur de jumatate din femeile adulte au o forma de acnee usoara-moderata.
Diagnosticul acneei se face de obicei foarte usor, dar se face doar pe baza unui examen clinic. Aparitia unor pustule asemanatoare cosurilor, fara puncte albe sau negre, poate fi o alta afectiune a pielii sau poate fi o reactie la medicamente. Severitatea acneei poate fi apreciata ca usoara, moderata sau severa in functie de numarul si tipul leziunilor.
Tratamentele pentru acnee sunt directionate spre reducerea productiei de sebum, a formarii comedoanelor, diminuarea inflamatiei si a procesului infectios. Alegerea tratamentului se face de obicei in functie de severitatea afectiunii. Curatirea zilnica a regiunilor afectate este obligatorie, dar nu trebuie sa fie excesiva, iar folosirea sapunurilor antibacteriene si a gomajului nu confera un plus de beneficii. De cele mai multe ori, cand urmati un tratament pentru acnee, rezultatele pot aparea dupa 6-8 saptamani, iar aspectul pielii se poate inrautati inainte de ameliorare. Tratamentul pentru acnee poate cuprinde unul sau mai multe dintre produsele urmatoare: lotiuni, antibiotice, Isotretinoin, contraceptive orale sau metode cosmetice.
Contrar celor crezute de majoritatea oamenilor, alimentele au efect minim asupra acneei. Ciocolata sau alimentele cu grasimi, precum cartofii prajiti, nu par sa produca sau sa agraveze acneea. Asadar, modificarile dietei sunt ineficiente si nu sunt recomandate. Totusi, daca anumite alimente par sa va agraveze acneea, este mai bine sa le evitati si sa discutati acest lucru cu medicul.
Chirurgia estetica poate diminua cicatricele lasate de acnee. Aceste metode de tratare includ peeling medicamentos, dermabraziunea si refacerea cu ajutorul laserului. O alta metoda cosmetica mai recenta este tratamentul cu lumina intens pulsata (sau IPL). Aceasta reprezinta o serie de impulsuri scurte de lumina galbena, verde sau rosie care distrug bacteriile si ataca glandele sebacee pentru a reduce inflamatia. Incalzirea cu lumina rosie stimuleaza si producerea de colagen care ajuta la vindecarea si imbunatatirea aspectului pielii. Fiecare tratament cu IPL dureaza de obice aproximativ 30 de minute, iar majoritatea pacientilor necesita intre patru si sase sedinte pentru imbunatatirea semnificativa a starii acestora. Tratamentul cu IPL este complet nedureros si nu necesita anestezie pentru aceasta procedura.
Tratarea acneei se realizeaza pe principiul luminii pulsate.